كاترين مشرفة
عدد المساهمات : 574 نقاط : 1329 السٌّمعَة : 1 الجنس : تاريخ التسجيل : 10/10/2009
| موضوع: انواع السمك الاسكندراني وطريقة عملها الخميس يونيو 24, 2010 6:12 pm | |
| بسم الله الرحمن الرحيم
أزيكم يا أحلى بنات في منتدى دقات قلب قررت اقولكم على انواع السمك المشهورة فى اسكندرية و طريقة طبخها و طبعا ان لطشت الطريقه لاني مبعرفش اطبخ ولا أي حاجه نبدأ بأول نوع
سمك البطاطا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
دا شكلها و طعمها لذيذ بتتعمل أزاى بقا
ممكن مع صنية بطاطس
نجهز السمك ونتبله بالثوم والكمون والملح والفلفل والخل والشطة والفلفل الأخضر
نفرش حلقات من البطاطس فى صينية ونسكب عليها من التتبيلة ثم نرص السمك فوقها ونغطيه ونتركه
ينضج فى الفرن أو على الغاز .....بس خلاص
بالهنا
السمك البورى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[/size]ودا شكلة و بيتعمل صنية فى الفرن زى السمك البطاطا أو مشوى و الاحلى مشوى يمممممممممممم يجنن
وطبعا تتبيلة المشوى للأسكندرانية معروفة
بعد الشوى بيتحط علية ماء بملح و كمون و كرفس و لمون و بألف هنا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
سمك الشراغيش
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بيتعمل مقلى جانب ارز صيادية بيبقا جميل
تتبيلة المقلى
ثوم مفروم و فلفل اخضر مفروم و شوية شطة و ملح و كمون و بتتحط فى قلب السمكة قبل القلى بساعة و بعدين بيقلى فى زيت سخن و غزير و يا سلام بقا
و الارز الصيادية
[size=21]بنحط البصل على النار فى زيت و لما البصلة تحمر نحط الطماطم و لما تتشرب نضيف الارز و الماء و الملح و بألف هنا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نكمل
| |
|
كاترين مشرفة
عدد المساهمات : 574 نقاط : 1329 السٌّمعَة : 1 الجنس : تاريخ التسجيل : 10/10/2009
| موضوع: رد: انواع السمك الاسكندراني وطريقة عملها الخميس يونيو 24, 2010 6:16 pm | |
| السردين [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [/size] و دا بقا بيتعمل بطرق كثيرررررررررررر قوى
وفى أخت فتوكة حطا طرق كثير لية فى الموضوع دا
طرق لعمل سمك السردين السردين كفتة:
المقادير:
1 كلغ سردين 100 غ من شحم الكلية ملخ خسب الذوق ملعقة صغيرة فلفل أخمر ملعقة صغيرة كمون ابزار حسب الذوق 3 فصوص ثوم بصلة كبيرة مبشورة شوية قزبور و معدنوس مفروم
الطريقة
يغسل السردين جيدا و ينزع عنه الشوك و يطحن حتى يصير كفتة تخلط بباقي المقادير وتعمل منها خبيزات تشوى في الفرن أو على نار الفحم
سردين كفتة مقلي
المقادير
1 كلغ سردين مغسول جدا ز منزوع الشوك و معمول كفتة بصلة مبشورة جزرة مبشورة بطاطس مبشورة كوسةمبشورة ملعقة صغيرة كمون ملغقة صغيرة فلفل أحمر ملح و ابزار حسب الذوق شوية قزبور و معدنوس مفرومين 1 مكعب البنة ماجي'غنم' 1 بيضة زيت للقلي
الطريقة
تخلط كفتة السردين مع جميع الخضر المبشورة و كذلك التوابل و تترك البيضة حتى لوقت القلي فتضيفيها على الخليط و تمزجي الكل حيدا و تعملي خبيزات صغيرة تمررينها في مبشورالخبزاليابس و تقليها في الزيت و منظرها يكون جميلا و أنا بعملها للأولاد اللي ما بياكلوش خضار لأنها لا تظهر فيها كثيرا
سمك المرمار
لونها فضى و جميل و طعمها يجنن و لذيذة جدا و هى مقلية و مشوية كمان
سمك الميرا
طعمة لذيذ خصوصا صنية
سمك محشى فى الفرن
.•( المقاديـــر )•.
كيلو سمك ميرا بصل طماطم ليمون عادي ليمون أسود زيت زيتون زنجبيل ملح وبهار وفلفل حار وثوم وبقدونس وكزبره
.•( الطريقـــة )•.
نفرم الكزبره والبقدونس ونبشر الثوم والزنجبيل
ونقطع البصل مكعبات صغيرونه جدا
اهم شي الزيت والليمون والليمون الأسود
المطحون ما ننسى البهار والملح
وهذا شكلها ونبدا نحشي السمك من غير ما نفتح بطنه يعني من الحلق
حتى ما تهر الحشوه وتطلع برا كلها
نصفهم بصينيه بعد ما حشيناهم ونوزع عليها شرائح طماط و بصل وزيت زيتون
[size=21]نغطيه بالمنيوم وندخله الفرن نص ساعه لان الصافي ما يبغي له طبخ وايد
وكذاجاهزة ونقدمها نكمل
| |
|
كاترين مشرفة
عدد المساهمات : 574 نقاط : 1329 السٌّمعَة : 1 الجنس : تاريخ التسجيل : 10/10/2009
| موضوع: رد: انواع السمك الاسكندراني وطريقة عملها الخميس يونيو 24, 2010 6:22 pm | |
| سمك المكرونة
و طريقتة سهلة
سمك مكرونة-شبت مقطع -بقدونس مقطع-ثوم -فلفل-كمون-شطة-ملح-فلفل اسود-خل او ليمون-3بيضات-نصف كوب دقيق تخلط جميع المقادير ماعدا السمك طبعا وتضرب فى الخلاط يبطن السمك بالدقيق ثم يوضع فى الخلطة الشربينية ثم يقلى فى الزيت الساخن
و دى طريقة أم جو من المنتدى معانا و دى طريقة تانية
- <blockquote>سمك المكرونه والبلطى المقلى
</blockquote>
- <blockquote>
المقادير
كليو سمك مكرونه او بلطى متوسط الحجم ويكون بلدى دقيق زيت تتبليه السمك"" ملح وفلفل وكمون وليمون وخل وكزبره خضره وتوم وكارى وكركم ومسطره "" الطريقه
يغسل السمك جيدا بالدقيق والملح والخل ثم يتبل فى التتبيله لمده ساعتين او تلاته وفى سمك البلطى اعملوا شقين بالسكين فى كل جنب ونضع فيه التتبيله علشان يبقى كلها وصل فيها التتبيله وبعدين يفطى بالدقيق ويقلى فى الزيت
ويقدم مع رز سمك اصفر وبالهنا والشفا </blockquote>
السمك الوقار
المكونات
11/2 سمك وقار 4 بصله كبيره مبشوره 1 طماطم معصوره ملح وفلفل زيت غزير 3 كوب رز مغسول الطريقه احمر البصل فى الزيت
الى ان يصل لونه الى اللون الدهبى الغامق واصفيه سريعا لان البصل له رده يعنى بيستوى زياده فى فتره التصفيه وبعد كده اضعها فى الخلاط بشويه مايه صغيرين علشان اضربها واجيب الماء اللى حسلق فيها السمك واغليها وبعد الغلى اضع عصير الطماطم وملح وفلفل وتغلى غلوه واحده وسبب وضعى للطماطم علشان تحد من مرارة البصل
واضع نص البصل المضروب واقلبها وبعد كده حطيت السمك 10 د الى ان استوى
والباقى بيتقلى بعد ما بتبله بملح وفلفل لكن التكه بتاعتى انى بقليه فى الزيت المصفى من البصل كأنى كنت متبلاه بالبصل بالظبط | |
|
دلوعه
عضو فضي
عدد المساهمات : 77 نقاط : 204 السٌّمعَة : 0 الجنسية : الهواية * : الجنس : تاريخ التسجيل : 06/06/2010
| موضوع: رد: انواع السمك الاسكندراني وطريقة عملها الجمعة يونيو 25, 2010 5:18 pm | |
| مشاااااااركه جميله بس انا مااحب الاسماااك تسلمين على الوصفه ياكاترين | |
|
ام سعد
عضو فعال
عدد المساهمات : 33 نقاط : 52 السٌّمعَة : 0 الجنسية : الهواية * : الجنس : تاريخ التسجيل : 11/07/2010
| موضوع: رد: انواع السمك الاسكندراني وطريقة عملها الأحد يوليو 11, 2010 12:02 pm | |
| | |
|