nagma
عضو ذهبي
عدد المساهمات : 110 نقاط : 224 السٌّمعَة : 0 الجنسية : الهواية * : الجنس : تاريخ التسجيل : 27/05/2010
| موضوع: ملف رمضاني كامل اكلات رمضانيه بالصور سلطات شوربات مقبلات اطباق رئيسيه لرمضان 2010 الثلاثاء أغسطس 10, 2010 7:17 pm | |
| نبدا بسم اللهاولا: الشوربات شوربة الفطر بالدجاج وعلى طريقتى[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]المكونات:ملعقتين كبار زبدةبصلة متوسطة الحجم مقطعة مكعبات صغيرة7حبات فطر طازج او علبة فطر صغيرة ممكن تستخدمى المعلب بس الفرش احلى مقطعة جوانج2م كبيرة دقيق نحتاج الى مرقة دجاج حوالى 3اكواب او تستخدمى ماجىكريمة فرش (كريمة خفق)ليمون معصور حوالى نص ليمونه او حسب رغبتكالاضافات الاخيرة: هذا اختيارى انا احبها كده جربوهادجاج مسلوق ومفتت سبق وان سلقناه فى المرقة الى استخدمانها للشوربةكسبرة خضرا مفرومة ناعمملح - فلفل اسود الطريقة:[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]طبعا ممكن بعد ما تنضج تقدميها زى ما هى اما انا احب اضيفلها دجاج مسلوق ومفتت وكسبرة خضرا مفرومة وليمونوهدا شكلها[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وقدمتها مع خبز وسلطة[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]== شوربة العدس بالخضار[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نحتاج الى :كوب عدس ينقع لمدة ربع ساعه تم نصفيهـبطاطس متوسطة الحجم جرزه وسط او صغيرةبصله متوسطةفصين ثوم كاملينحوالى 3-4 اكواب مرقة ليمونللوجه:بصلة محمره فى زيت زيتون حتى تذبل ونزين بيها الوجه وهذا اختيارىالطريقة بالصور:[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]بعدين نطحنها فى الخلاط مش كثير ونعصر عليها شوية ليمون وكمون وفلفل اسود ونشوف ملحها ونضع شوية منخلطة البصل وزيت الزيتون عليها ونزينها بالخبز المحمص والبقدونس[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]شوربة الشريمب بالخضار والكريمةمره حلوة وممكن تستخدمى اى نوع سمك ان شاء الله انزل الطريقة بالسمك المرة الجايةنحتاج الى :شريمب مغسول ونظيف غير مطبوخ بالقشرةشريمب مطبوخ جاهزكرافس حوالى عودين كباربطاطس متوسطة الحجم جرزه وسط او صغيرةبصله متوسطةفصين ثوم حوالى 2-3 اكواب مرقة نص علبه كريمةملح وزعتر وفلفل اسود وكمونمكرونه اى نوع انا استخدمت الربطة على شان شكلها حلو والاطفال بيحبوهاملعقة دقيق مدوبه ماء اذا احتجنا اليهم وفى اغلب ما يحتاج لان المكرونه بتخلى الشوربة تمسكالطريقة بالصور:[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وبعد ما نطفى عليها ممكن نضيف ملعقة زبدة وهدا اختيارى بس بيعطى طعم حلو وهدا شكلها عند التقديم[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]== وشوربة الخضار سبق ونزلت طريقتها بالتفصيل هناالحقوا (( عشاى الفاخر ابو 5نجوم vs اكل المطاعم وللمرة التانية بالصور والتفصيل الممل)وتقدم بالعافية مع خبر محمص يا سلام وهدا شكلها[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ثانيا: السلطاتسلطة المكرونة بالخضار[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نحتاج الى:مكرونه اى نوع انا استخدمت الى فى الصورةفاصوليا حمرا معلبةذرة معلبهفلفل الوان او الى متوفر عندك بصل جزرنعناع مجفف وسماق على الوجهالصوص: المقادير حسب الافرادنحتاج الى مايونيز+ زبادى+ زيت زيتون + ليمون+ شوية خل (اختيارى)+ ثوم+ملح وفلفل اسودالطريقة:نخلط جميع المكونات ونضيف ليهم الصوص ونحركهم وشوية نعناع ونرش على الوجة نعناع مجفف وسماق وتوكل[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ونقدمها بهدا الشكل او الشكل الى تحبيه[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]====سلطة الجود بالموجود ههههههه[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]سميتها كده وهى عبارة عن خضار مشكلة يعنى تستخدمى الخضار الى متوفره عندك وانا ديما بعملها اتمنى تعجبكمالمكونات:[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]طبعا المقادير حسب افراد الاسرةسلطة خضرا (خس)طماطمخيارذرة بصلفلفل حلو اخضر واصفرجزرتتبيلة سلطة جاهزة او اى شى تحبيهنعناع مجففنخلطهم مع بعض ونضيف ليهم شوية نعناع مجفف والباقى نضيفة على الوجة ونزينها بخبز محمص وبس وتوكل مع الخبز او اى وجبه تحبيها[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]صورة مقربه[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]====سلطة المقالى[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]المكونات:طبعا انا ما عندى مقادير معينه يعنى كل مقاديرى بالعين (عينى ميزانى ) وكل واحد حسب عدد الافراد يعنىبادنجان مقطع مكعبات صغيرةبطاطس مقطعة نفس الحجم مكعباتكوسا مقطعة مكعبات نفس الحجم ايضا (وهذا اختيارى ممكن ما تضيفهاش)حمص منقوع ومطبوخ فى الماء لحد ما يستوى او ممكن معلب عادىخبز عربى مقطع ومقلىكسبرة خضره للزينة او بقدونس عادى (انا هنا استخدمت بقدونس)الصوص للتغطية:مايونيرزبادىليمون ثومملح وفلفل اسودشوية كمون اختيارى بس يعطى طعم حلو جداالطريقة:
نطبع نقلى كل من البطاطس والبادنجان والكوسا كل واحد بروحة ونصفيهم كويس من الزيت ونخليهم على جنب ممكن ترشى شوية ملح عليهم بس مش كثير وبعدين تجيبى صحن التقديم وتصفيهم طبقات يعنى بطاطس تم بادنجان تم كوسا ثم الحمص اخر شى ( او انك تخلطيهم مع بعض كلهم عادى ) بعدين تخلطى الصوص كويس وتحطيه على الوجه كل ما كان اكثر كان احلى على ذوقك كيف ما تحبى يعنى والتزيين براحتك يعنى تضعى عليها الخبز المقلى والبقدونس والتزيين براحتك حتى بلا تزيين تجى حلوة لان الخبز المقلى والبقدونس يجملها. | |
|
nagma
عضو ذهبي
عدد المساهمات : 110 نقاط : 224 السٌّمعَة : 0 الجنسية : الهواية * : الجنس : تاريخ التسجيل : 27/05/2010
| موضوع: رد: ملف رمضاني كامل اكلات رمضانيه بالصور سلطات شوربات مقبلات اطباق رئيسيه لرمضان 2010 الثلاثاء أغسطس 10, 2010 7:19 pm | |
| الاطباق الرئيسية
ارز باللحم والمكسرات طبق فاخر للعزايم وللولائم رمضان
المكونات لسلق اللحم: لحم اى حجم تحبيه بصل بهارات كاملة( زنجبيل + عود لحم+ حبهان(هيل)+عود قرفة+ ورد مجفف+شيبه) او الى تحبيه فلفل اخضر ملح شوية زيت
الطريقة بالنسبة للحم:
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] نجيب اللحم ونغسله ثم نجيب الطنجرة وتكون غارقة شوية ونصب فيها الماء ولما يغلى شوية نضيف اللحم ونشيل الرغوة او الزفره الى بتطلع فوق بعدين نضيف التوابل الحبوب والبصل وممكن جزر ونسيبه يطبخ لحد ما استوى ويعتمد على حجم ونعية اللحم انا اخد منى ساعة وربع وطلع يدوب دوبان بعدين نصفيه من المرقة ونرش عليه شوية زيت وليمون وقلفل اسود ونحمره فى الفرن ونقدمه طبعا انا هنا عملت اللحم كبير شوية على شان المعازيم رجال وبيحبوا اللحم [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بالنسبة لخلطة الارز:
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] لما تدبل الخلطة نضيف نصها للرز ونخلطه كويس وممكن نخلى جزء منها على الوجه باللنسبة للرز نطبخه فى مرقة اللحم بعد ما نصفيها ونتركه حتى ينضج وبعدين لك الخيار يا اما تخلطى الرز كله مع الخلطة او تقسميه نصين نص بدون خلطة ونص بالخلطة وعند التقديم انا وضعت طبقة رز ابيض اول شى بعدين الرز بالخلطة فوقه وبعدين اللحم وزينته باللوز المقلى والزبيب وممكن تضيفى ليه بصل مقلى على الوجة للزينه
وهده صورة الصحن عند التقديم طبعا انا غطيتها بالمكسرات واللحم وانتى ممكن تقدميه بطريقتك
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
========
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]او ممكن نقدمه مع الدجاج رهيب جربوه سبق ونزلت طريقتة فى المنتدى وهدا الرابط
دجاج محمر يجنن نايم على فراش من الرز والمكسرات والا اقوللك ادخلىيممممممم
الدجاج المشوى المكونات: دجاجة وسط ربع كوب (لبن روب _ زبادى) حبتين بصل صغار 4 فصوص ثوم او حسب الرغبة فلفل حار حسب الرغبة او شطة ويمكن انك تستغى عنهم عادى فنجان زيت زيتون او زيت ذره فنجان صغير خل فنجان صغير ويشتسر صوص او صويا صوص(اختيارى) ليمونة معصورة نص ملعقة باربيكيا بهارات دجاج جاهزة او اي بهارات ترغبين بها (هيل , قرفة, شوية كمون,زنجبيل, ثوم بودر, او اى بهارات انتى تحبيها) ملح فلفل اسود
الطريقة: بالنسبة للرز: كل كوبين رز ليهم كوبين ونص ميه على شان يجى محبب كل حبة لوحدها انا بنقع الرز البستمى فى ميه باردة وملح لمدة نص ساعه بعدين اصفيها احط المية تغلى على النار وانا انها عملتها بمرقة دجاج عندى من قبل بتجى النكهة احلى وبعدين احط بالماء بهارات صحيحة الى عندك هيل , وقرفة وورق غار انا هنا ضفتلها بصلة مبشورة بتعطى نكهة تجنن للرز وملح وحطيت الارز وتركته لعند ما ينضج وقبل ما ينضج نحط عليه شويى زبدة للنكهة.
بالنسبة للدجاجة اغسلها قبل بطماطم حب افركها بيها على شان الزفره وانقعها فى الخلطة والخلطة هنا تطحنيها بالخلاط حتى تصبح مزيج وتصبيها على الدجاجة وتنقعيها ليلة كاملة وتانى يوم تحميرها فى الفرن او الشواية.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] نشوف الطريقة بالصور [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهدا شكل الصحن [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
صورة مقربة للتعديب [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]===
صينية الدجاج بكرات البطاطس المحشية يمالمكونات:طبعا من غير مقادير لانى فى العادة نطبخ من غير مقادير محددة تعودت عليه والحمد لله يزبط كل شىبطاطا حسب الكمية الى تعمليها وحجم الصينيهزبدةكريم فرشملح وفلفل اسود واوريغانوحشوة الدجاج: بصل مقطع جوانح او حسب الرغبة فطر مقطع فررش او معلب انا استخدمت فرش دجاج مسلوق فى ماء وبهارات ومفتت الى قطع صغيرة ثوم وبهارات الى تحبيها التغطية الى فوق: نحتاح الى قشطة وكريم فرش وشوية جبنه وملح نضربهم مع بعض ونصبهم على الوجةوانا ساعات بعملها بشاميل من فوق تطلع احلى بكثير وانتى اختارى الطريقة الى تعجبكالطريقة:بالنسبة لكرات البطاطس[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]لخلطة الدجاج:نضع زبدة او زيت فى المقلاة ونضع عليها البصل تم الثوم حتى يدبل قليلا بعدها نضيف الفطر ونحرك تم نضيف الدجاج المسلوق والبهارات(قرفة- هيل -زنجبيل-فلفل- بهارات دجاج او مشكلة- اى شى تحبيه) تم نطفى عليه ونضيف بقدونس او كسبره خضرا مفرومة وانا رشيت عليها شوية جبنه برميزان[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نخليكم مع الصور:نجيب الصينية ونضع طبقة من البطاطس[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]تم نضع عليها حشوة الدجاج[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]تم كور البطاطس المحشية فيلادلفيا ونصب عليها الصوص ونرش جبنه موزرايلا وشوية اوريغانو وندخلها الفرنحتى تتحمر[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وهدا شكلها قدمتها مع سلطة الخضار نزلتها فى المقبلات وسلطة البطاطس [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]من قريب[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] =========
سلطة البطاطس: [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير كيف ما فى الصور بطاطس مكعبات مسلوقة ومصفية نضيف عليها بصل اخضر وبقدونس وزيتون ونتبلها باى شى تفضليه ليمون خل انا استخدمت التتبيلة الجاهزة وشوية ليمون ونزينها بالخبز المحمص [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طبعا يا حلوين من اكثر الاشياء الى تزيد عندنا الارز المطبوخ جبتلكم افكار لاستغلال نعمة ربى وخصوصا بهدا الشهر الكريم جربوها حلوة جدا
وصفتين سهلين جدا ويهبلوا والله ولو عملتيهم مش راح يحسوا انهم بايتين وفى نفس الوقت سريعة جدا ما تاخد ربع ساعة وتكون على السفرة وانا عن نفسى احب استخدم واستغل الارز البايت فى وصفات كثيرة الوصفة الاولى: الارز بخلطة الدجاج والمكسرات [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ارز بايت دجاج بايت او زايد منك وننتفه لقطع صغيرة او حسب الرغبة طريقة الدجاج الى طرحتها فوق
بصل جوانح بهارات مشكلة حسب الرغبة بقدونس ولوز مقلى وزبيب للتزينن
الطريقة: نشوف الصور واضحة وانه نحط فى الطاجين ملعقة زبدة والبصل الجوانح ونسيبهم حتى يدبل البصل وممكن نضيف ملعقتين او ثلاثة ماء للبصل حتى يدبل اسهل ولما يدبل نضيف عليه الدجاج ونحرك ثم البهارات وهنا تقدرى تضيفى الارز معاهم وتخلطيهم مع بعض او زى ما عملت انا سخنت الارز لوحده وحطيت فوقه الخلطة وزينته باللوز والزبيب والبقدونس والصور راح تشرح اكثر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وهذا شكل الصحن [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
==========
الوصفة التانية: الارز البايت ولحم مشوى وسلطه
طبعا كان عندى رز بايت فى الثلاجة وقولت اعمل ايه قررت انى اتبل لحم بسرعة بشوية ليمون وزعتر وفلفل اسود واعشاب ايطالية وشويتهم على الشواية وعملت جنبهم سلطة عبارة عن بصل ورشيت عليه سماق والتانية طماطم مع شوية بقدونس وتبلتهم بشوية ليمون وخل وملح وبس وقدمت معهم سلطة مشوية وطماطم مشوى وصدقينى وصفة سريعة جدا وحلوة.
وهذا شكل الصحن يمى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يتبع << | |
|
nagma
عضو ذهبي
عدد المساهمات : 110 نقاط : 224 السٌّمعَة : 0 الجنسية : الهواية * : الجنس : تاريخ التسجيل : 27/05/2010
| موضوع: رد: ملف رمضاني كامل اكلات رمضانيه بالصور سلطات شوربات مقبلات اطباق رئيسيه لرمضان 2010 الثلاثاء أغسطس 10, 2010 7:20 pm | |
| | |
|
nagma
عضو ذهبي
عدد المساهمات : 110 نقاط : 224 السٌّمعَة : 0 الجنسية : الهواية * : الجنس : تاريخ التسجيل : 27/05/2010
| موضوع: رد: ملف رمضاني كامل اكلات رمضانيه بالصور سلطات شوربات مقبلات اطباق رئيسيه لرمضان 2010 الثلاثاء أغسطس 10, 2010 7:23 pm | |
| طبعا بعد ما شكلته حطيته فى الثلاجة شوية على شان يتماسك وشويته على الشواية بعد ما دهنته بشوية زيت ويقدم مع رز وسلطة بجد يا بنات روعة والله ومش جاف حلو جربوه هدا وحدة من طرقى ان شاء الله انزلكم الاخرات
وعليكم بالف عافيه
| |
|
شاهت المدير العام
عدد المساهمات : 1952 نقاط : 5100 السٌّمعَة : 6 الجنس : تاريخ التسجيل : 16/08/2009
| موضوع: رد: ملف رمضاني كامل اكلات رمضانيه بالصور سلطات شوربات مقبلات اطباق رئيسيه لرمضان 2010 الأربعاء أغسطس 11, 2010 10:43 pm | |
| الف شكر لكي على المووضوع التحفه | |
|
ورده
عضو فعال
عدد المساهمات : 37 نقاط : 93 السٌّمعَة : 0 الجنسية : الهواية * : الجنس : تاريخ التسجيل : 04/08/2010
| موضوع: رد: ملف رمضاني كامل اكلات رمضانيه بالصور سلطات شوربات مقبلات اطباق رئيسيه لرمضان 2010 الجمعة أغسطس 13, 2010 1:09 am | |
| | |
|
nagma
عضو ذهبي
عدد المساهمات : 110 نقاط : 224 السٌّمعَة : 0 الجنسية : الهواية * : الجنس : تاريخ التسجيل : 27/05/2010
| موضوع: رد: ملف رمضاني كامل اكلات رمضانيه بالصور سلطات شوربات مقبلات اطباق رئيسيه لرمضان 2010 الإثنين أغسطس 16, 2010 7:16 am | |
| يتسلمووووووووووووووووون على المرووووووور | |
|